5 manieren om er volgens een voedingsdeskundige in een week gezonder uit te zien en te voelen - en 5 dingen die je nooit zou moeten doen

Gepubliceerd op 26 juli 2019 om 15:30
  • Diëtist en voedingsdeskundige Andy Bellatti heeft vijf adviezen om je in één keer als je beste zelf te voelen.
  • Om opgeblazen gevoel, uitdroging en ongemak te beteugelen, drink veel water, snijd natrium en donsvezels.
  • Gebruik geen sapreinigers, poeders of pillen. Dat zijn geen gezonde of duurzame manieren om op gewicht te blijven.

Terwijl de winter er alweer aan komt en de dagen korter worden, is het een goed moment om na te denken over je goede voornemens om je gezondste, meest fitte zelf te worden. Maar wat is de beste manier om te beginnen? Dieet en voedingsdeskundige Andy Bellatti onthult alle dingen die je moet - en nooit zou moeten doen om je op je best te voelen in minder dan een week en op het juiste spoor.


dOEN: Drink veel water.

Water is essentieel - het regelt de vorm van elke cel in ons lichaam. Als we niet genoeg krijgen, beginnen deze cellen zelfs te verschrompelen. De CDC beveelt aan om water te kiezen in plaats van met suiker gezoete dranken om "te helpen bij gewichtsbeheersing". Als je een koud glas H2O verwisselt voor een enkele frisdrank van 20 ounce, bespaar je ongeveer 240 calorieën. Dus hydrateer, zei Bellatti tegen Business Insider, "idealiter met water."


NIET DOEN: GA OP EEN REINIGINGSREIN.

Als u een 'detox' of 'sapreiniging' overweegt, kunt u dit opnieuw overwegen. Als u langer dan een paar dagen alleen water, sap of een ander vloeibaar brouwsel drinkt, kunt u ongezond eetgedrag krijgen en dit kan vaak leiden tot pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel, wat kan leiden tot onbedwingbare trek en stemmingswisselingen. "Dit is een recept voor‘ hangriness "," zei Bellatti, "dat ook al het vaste voedsel onnauwkeurig als problematisch schildert."


DOEN: VERMINDEREN VAN SODIUM

De meesten van ons - 89% van de Nederlandse volwassenen, volgens de CDC - eten teveel natrium, en dat is exclusief zout toegevoegd aan de tafel. Te veel zout in uw dieet kan wallen en een opgeblazen gevoel veroorzaken, dus bezuinigen kan u helpen dat te voorkomen. "Natrium houdt water vast," zei Bellatti, "dus verlaging van de natriuminname vermindert ook wallen."


NIET DOEN: HET VERBIEDEN VAN ETEN

Er is een verschil tussen bezuinigen op dingen die je teveel eet en het verbieden van bepaalde voedselgroepen volledig. Diëten die afhankelijk zijn van het vermijden van ingrediënten (zoals suiker of gluten) kunnen ertoe leiden dat die dingen worden vervangen door andere ingrediënten die dezelfde rol in het lichaam spelen (zoals voedingsmiddelen op basis van honing of maïs). Dit kan gevaarlijk zijn als de vervangende producten een tekort aan voedingsstoffen hebben.


DOEN: EET VEEL VEZELS.

Verse, vezelrijke groenten zoals broccoli, paprika en spruitjes - die de CDC 'krachtige voedingsmiddelen' noemt - zijn een geweldige bron van belangrijke vitamines en voedingsstoffen, waaronder vezels, die je helpen om je vol en tevreden te voelen tot je volgende maaltijd . "Hele, plantaardige voedingsmiddelen (fruit, groenten, volle granen, bonen, noten en zaden) zijn het beste," zei Bellatti. "Een snelle manier om extra vezels aan je dag toe te voegen: strooi chia, hennep of gemalen vlas over wat je eet voor een boost."


NIET DOEN: DIEET POEDERS OF PILLEN SLIKKEN

Het probleem met dieetpoeders en pillen, zei Bellatti, is dat ze vaak iets nemen dat ooit een heel voedsel was, zoals een fruit of een groente, en het vervolgens verwerken om één ingrediënt te scheiden. Dat is goed voor dingen zoals cacaopoeder, dat wel voedingsstoffen bevat, maar het zou niet het grootste deel van je voedingsinname moeten uitmaken. “Wanneer iets een poeder is, gebruik je waarschijnlijk wat, hoogstens een theelepel of eetlepel? En je moet je afvragen hoeveel dat echt kan doen. Tegenover een kopje broccoli of een kwart kopje cashewnoten. Dat is iets belangrijks, "zei Bellatti.


DOEN: DENK NA OVER PORTIEGROOTTES

De standaard portiegroottes van onze snacks en maaltijden zijn de afgelopen 40 jaar enorm gestegen - zelfs de borden en kopjes waarop we ze serveren, zijn aanzienlijk groter geworden. De gemiddelde grootte van veel van onze voedingsmiddelen - of het nu gaat om fastfood, sit-down maaltijden of zelfs items uit de supermarkt - is sinds de jaren 1970 met maar liefst 138% gegroeid, volgens gegevens van het American Journal of Public Health, de Journal of Nutrition en het Journal of the American Medical Association. Dus houd rekening met portiegroottes, en als je uit eten gaat, overweeg dan om een ​​deel van je maaltijd mee naar huis te nemen.


NIET DOEN: ALLEEN FOCUSSEN OP CALORIEËN 

Te veel concentreren op calorieën kan ook gevaarlijk zijn, omdat de meting ten onrechte doet lijken alsof een calorie van het ene voedsel precies hetzelfde is als dat van een ander. "Dit is vooral het geval bij het eten in restaurants," zei Bellatti, "Veel producten met weinig calorieën bevatten veel natrium, waardoor water vast blijft zitten en je een opgeblazen gevoel kunt krijgen." Houd er bovendien rekening mee dat u voor aanhoudend gewichtsverlies slechts ongeveer 1-3 pond per week zou moeten verliezen. "Dat is meestal veel duurzamer dan het verliezen van een hele hoop tegelijk," vertelde Philip Stanforth, een professor in de bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Texas.


DOEN: DENK POSITIEF

Positief denken over eten en zich beter voelen kan sommige mensen helpen motiveren om zich aan een nieuwe levensstijl te houden. "In termen van het veranderen van de manier waarop je eet (het is veel meer dan een 'dieet'), concentreer je op de kansen en wat je kunt eten in tegenstelling tot op welke voedingsmiddelen je probeert te bezuinigen," Dr. Donald Hensrud, die is voorzitter van de divisie preventieve, arbeids- en ruimtevaartgeneeskunde van de Mayo Clinic, schreef in een blogpost. "Er zijn veel heerlijke voedingsmiddelen en recepten om te ontdekken, en geloof het of niet, we kunnen leren nieuwe voedingsmiddelen lekker te vinden."


NIET DOEN: VERWACHTEN van Wonderen

Laten we echt zijn: goed eten voor een week zal geen decennia van het bestaan ​​op frieten en Frappuccinos tegengaan. Maar het is voldoende om enkele van de meer irritante aspecten van die symptomen te verminderen, zoals het opgeblazen gevoel dat gepaard gaat met een zoutrijk dieet en de vermoeidheid die gepaard gaat met bloedsuikercrashes. “Het grootste dat er in een week kan gebeuren, is dat je keuzes maakt die een opgeblazen gevoel en wallen helpen verminderen. Alle beloften die verder gaan, gaan meer over marketing en hyperbool dan over iets anders, 'zei Bellatti. Maar zich ertoe verbinden uw lichaam goed te behandelen - al is het maar voor een paar dagen - kan voldoende zijn om de basis te leggen voor maanden of jaren toekomstig gezond eten. Als je jezelf kunt bewijzen dat je je lichaam goed kunt behandelen (en dat het goed voelt om dat te doen), heb je waarschijnlijk meer kans om het later te houden.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.